Lotus stelt verschijning Notes/Domino 5 weer uit

De langverwachte en reeds aangekondigde vijfde versie van de Notes/Domino-groupware van IBM-dochter Lotus is opnieuw uitgesteld. De leverancier bevestigt dat de software pas in maart verschijnt.

Lotus-president Jeff Papows verzekerde op de Lotussphere-gebruikersconferentie in januari nog dat Notes/Domino 5.0 tegen het einde van februari zou uitkomen. Nu geeft het bedrijf bij monde van woordvoerder Paul Davis te kennen dat het nog wat fouten moet gladstrijken voordat de software de markt op kan. "Wij hopen de ontwikkelingscyclus deze week af te ronden, zodat de software vier tot vijf weken later de deur uit gaat", zegt Davis.

Hard nodig

Analisten zeggen dat Lotus deze nieuwste versie van zijn software - samen met een duidelijke strategie - hard nodig heeft om zijn plaats in de woelige groupwaremarkt te behouden. Bedrijven als Microsoft en Netscape winnen namelijk geleidelijk terrein met hun groupwareproducten. Analiste Joyce Graff van onderzoeksbureau Gartner verbaast zich niet over deze nieuwste vertraging. "Dit is een bekend verschijnsel bij veel leveranciers wanneer een product zo groot en complex is als dit." Gartner voorspelt overigens al maanden dat Notes/Domino 5 pas in het eerste kwartaal van dit jaar uitkomt.
Oorspronkelijk had het pakket al een jaar geleden moeten verschijnen, maar Lotus bleef worstelen met tegenslag, softwarefouten en groeiende verlanglijsten van klanten. Het bedrijf lanceerde in november vorig jaar de tweede publieke bèta-versie, nadat de testperiode met enkele maanden was verlengd. Lotus zei toen nog het product in het vierde kwartaal van 1998 uit te brengen. Inmiddels is de softwareleverancier al begonnen aan een grootschalige reclamecampagne op televisie, kranten en 'billboards'.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.