Attachmate-software koppelt bedrijfsnetwerk aan Internet

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Steeds meer ondernemingen gaan een intern 'Intranet' opzetten naar analogie van het openbare Internet. Daarbij worden dezelfde standaard protocollen (TCP/IP) ingezet die Internet zo populair hebben gemaakt.Onder het motto 'Van Internet naar Intranet' presenteerde software-fabrikant Attachmate afgelopen vrijdag haar strategie voor de komende jaren. Deze Amerikaanse onderneming is vrijwel onopgemerkt opgeklommen tot de zesde plaats op de lijst van PC-softwarefabrikanten.

Van oudsher gespecialiseerd in het koppelen van PC's aan grotere centrale systemen werkt Attachmate momenteel aan een nieuw imago. De onderneming wil zich graag profileren als de kampioen van het 'Intranet'. De overname van Wollongong, producent van software die gebruikers vanaf hun desktop toegang geeft tot zowel Internet als het netwerk van hun bedrijf, past in deze strategie.
Voor Attachmate is het duidelijk dat 'world wide web' enorme communicatiemogelijkheden biedt. Attachmate ziet goede kansen deze web-technologie binnen bedrijfsorganisaties te implementeren. Daarbij gaat het om de koppeling van interne bedrijfsinformatiesystemen en het openbare Internet. Het omzetpotentieel van deze nieuwe markt wordt voor de komende twee jaar geraamd op ongeveer 1,2 miljard dollar.

Nauwelijks verschillen

Tussen Intranet en Internet bestaan in technologisch opzicht nauwelijks verschillen. Beide gebruiken dezelfde hulpmiddelen, technieken en produkten. Zowel Internet als Intranet werken volgens de TCP/IP netwerk-protocollen, een soort afspraken over hoe boodschappen op het netwerk worden uitgewisseld. Deze protocollen vormen het bindmiddel van het Internet, en sinds kort ook het Intranet. Een belangrijk verschil tussen Internet en Intranet is dat veel bedrijfsgegevens niet voor het publiek toegankelijk mogen zijn. Verkoopprognoses, salarisgegevens en memo's aan afnemers zijn typisch zaken die ondernemingen liever niet via Internet willen versturen.
De nieuwe verkoopdirecteur van Attachmate Europe, de van Lotus Development afkomstige Duitser Dieter Giesbrecht, verwacht dat het zakelijk gebruik van Internet de komende jaren sterk zal groeien. Een krachtige impuls zal uitgaan van de komst van software die ondernemingen in staat stelt hun bedrijfsinformatiesystemen te koppelen met Internet. Attachmate komt binnenkort met zakelijke software op de markt voor de creatie van degelijke Intranets. Hiermee krijgen de gebruikers eenvoudig toegang tot zakelijke informatie die zij vervolgens kunnen delen, aanpassen en uitwisselen. Dit vindt plaats, ongeacht of die informatie zich nu op Internet of binnen de eigen organisatie bevindt. Attachmate wil met deze oplossingen een brug slaan tussen interne bedrijfsinformatiesystemen en het openbare Internet. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-23T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.