3Com investeert fors in Israël

Netwerkgigant 3Com zal voor het eind van deze eeuw 300 miljoen dollar investeren in Israël, de Silicon Valley van het Midden-Oosten. 3Com wil bedrijven kopen die zich specialiseren in hoogwaardige communicatietechnologie. Bovendien wil 3Com de twee huidige onderzoekscentra - voor netwerkmanagement-software en atm - en de produktiefaciliteiten uitbreiden.

Het totale aantal 3Com-werknemers in het land zal verdubbeld worden. Binnenkort zal het bedrijf een derde onderzoekscentrum openen. Benhamou, ceo van 3Com, maakte verder plannen bekend voor nieuwe samenwerkingsverbanden voor verkoop en marketing. Er komt een regionaal marketing-kantoor van 3Com in Israël. Het neemt de verkoop ter hand in Israël, Jordanië en de gebieden op de West Bank en de Gaza-strook.
3Com heeft de afgelopen drie jaar al meer dan 100 miljoen dollar in het land geïnvesteerd. Het kocht Ninecom in 1994 voor 85,5 miljoen dollar. Starter Ninecom heet inmiddels 3Com Israël en verkoopt voor meer dan 200 miljoen dollar per jaar. Vorig jaar kocht 3Com ook de onderzoeksafdeling van netwerkspecialist Chipcom.
Benhamou wilde niet zeggen welke bedrijven hij op het oog had om te kopen. Daardoor werd al gauw gespeculeerd dat het om beursgenoteerde ondernemingen ging. Het land telt 2000 bedrijven die zich bezighouden met hoogwaardige technologie. Ook zijn er veel software-ontwikkelaars gevestigd. De Israëlische bedrijven die zich bezighouden met communicatie-technologie, staan bekend om de ontwikkeling van zeer vooruitstrevende produkten. Gedeeltelijk zijn die een uitvloeisel van het enorme militaire apparaat. YG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-14T00:00:00.000Z Yvonne Geiss