Oprichter Sterling Software wilde cashen

Via een aandelenruil van vier miljard dollar lijft Computer Associates softwareleverancier Sterling Software in. Volgens CA-topman Charles Wang is de overname bedoeld om de positie in elektronische handel te versterken. Volgens een insider wilde oprichter Sterling Williams langzamerhand wel eens cashen.

Het versterken van de positie, zoals Wang dat voor ogen heeft, moet gebeuren door het combineren van de ontwikkelomgeving Coolgen met de objectgeoriënteerde database Jasmine van CA. Coolgen, de ontwikkelomgeving van Sterling Software, wordt vooral gebruikt door grote ondernemingen. Bovendien wil CA zijn neurale netwerken hieraan toevoegen.
Voor de Nederlandse vestigingen van beide bedrijven komt de overname als een verrassing. Geen van hen kan commentaar leveren op de overname. "De medewerkers van Sterling Software waren er juist van overtuigd dat het bedrijf binnenkort zelf een bedrijf zou overnemen," zo meldt een insider die niet met zijn naam in de krant wil. Daarnaast laat hij weten dat de overname het gevolg is van het feit dat oprichter Sterling Williams langzamerhand wel eens wilde incasseren. De officiële verklaring luidt dat de overname vooral ten goede komt aan de klanten en werknemers.
Het in 1981 opgerichte Sterling Software boekte vorig jaar een omzet van 807 miljoen dollar en is al tien jaar achter elkaar winstgevend.
De ontwikkelomgeving Coolgen is gebaseerd op componenten die herbruikbaar zijn. In Nederland heeft Sterling Software onder andere de Belastingdienst en de Bloemenveiling Aalsmeer als klant. Over de hele wereld gebruiken meer dan twintig duizend klanten de software van Sterling Software, dat negentig vestigingen heeft.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Roy op het Veld