EDS en MCI Worldcom sluiten alliantie

Electronic Data Systems (EDS) en MCI Worldcom hebben een uitbestedingsovereenkomst gesloten met een looptijd van tien jaar. Afgesproken is dat MCI Worldcom zijn IT-activiteiten van de hand doet. EDS besteedt op zijn beurt de eigen wereldwijde data- en spraaknetwerk en bijbehorende telecom-activiteiten uit aan MCI Worldcom.

De telecommunicatie-aanbieder denkt dat het contract goed is voor zes- tot 8,5 miljard dollar extra inkomsten. EDS hoopt met de overname van de IT-activiteiten een extra omzet van tussen de vijf- en zeven miljard dollar te kunnen halen. De IT-dienstverlener neemt ook MCI Systemhouse over voor 1,7 miljard dollar in contanten. Dit IT-onderdeel houdt zich bezig met advisering en systeemintegratie en heeft een sterke positie in Canada.
Door de overname van MCI Systemhouse en de onderlinge uitbesteding zullen zo'n 12.000 MCI-medewerkers naar EDS overstappen. Ruwweg duizend EDS'ers zullen naar MCI Worldcom verhuizen. Een woordvoerder van EDS Benelux verwacht dat er mensen van Systemhouse naar EDS zullen komen, maar weet nog niet hoeveel. Ook vermoedt hij dat de overeenkomst gevolgen zal hebben voor de helpdesk van EDS in de Benelux.
De twee-eenheid EDS en MCI Worldcom volgt op de eind vorig jaar gesloten soortgelijke overeenkomst tussen IBM en AT&T. Volgens EDS-president Jeff Heller kunnen grote IT-dienstverleners niet alles meer in hun eentje behappen. De razendsnelle ontwikkeling van de markt van elektronische handel vereist een innige samenwerking met een telecommunicatie-onderneming. Concurrenten als Cap Gemini en CSC zullen ook naar partners moeten zoeken, aldus Heller.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.