Netwerkproducten zijn te zwaar belast

De World Trade Organisation (WTO) onderneemt actie tegen de te hoge prijzen van netwerkproducten in Europa.

De handelsorganisatie heeft zich door de Verenigde Staten laten overtuigen dat de Europese Unie, Groot-Brittannië en Ierland te veel belasting heffen op deze producten. Europa legt netwerkproducten, zoals hubs, routers en switches, een hogere belasting op dan overige computerproducten. Dat is in strijd met de WTO-regels voor vrije handel, zoals die tijdens de conferentie van Uruguay in 1994 zijn vastgesteld.
De Amerikaanse leveranciers van netwerkproducten beschouwden het verschil in belastingheffing als een kunstmatige handelsbarrière. Zij zetten onder leiding van John T. Chambers, topman van Cisco Systems, een flinke lobby op, met als resultaat dat Charlene Barshefsky, de Amerikaanse internationale handelsvertegenwoordigster, bij de WTO een klacht indiende. Een woordvoerder van Cisco zegt dat zijn bedrijf momenteel onderzoekt wat de exacte gevolgen zijn voor de Europese prijsstelling van zijn producten.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.