Compaq zet kaarten op applicatieservers

LONDEN - PC- en serverfabrikant Compaq trekt de banden sterk aan met bouwers van zware netwerkbesturinssystemen en netwerkapplicaties. Hiertoe zijn samenwerkingsverbanden afgesloten met Microsoft voor met name de back office-programmatuur en met Oracle en SAP. Internet-serversoftware van verschillende leveranciers wordt standaard meegeleverd. Dit bleek afgelopen dinsdag tijdens een presentatie van de nieuwe strategie van Compaq voor de komende jaren.

Klanten kunnen als ze een Compaq server kopen kiezen uit Microsofts Internet Information Server, de Netscape Commerce Server of Novells Netware Web Server. Met deze software kunnen bedrijven of andere grote organisaties onmiddellijk Internet- of Intranet-servers optuigen. Voordeel van deze oplossing is dat de hard- en de software al in de fabriek goed op elkaar afgestemd kan worden.
Compaq wil als fabrikant van applicatie-servers doordringen op een marktgebied dat wordt beheerst door minicomputer- en mainframe-fabrikanten. De Internet- of Intranet-software van Microsoft en Netscape draaien onder het netwerkbesturingssysteem NT Server. De software van Novell draait onder Netware 4.1.
Compaq claimt met haar serversystemen een grote mate van beheersbaarheid van netwerken te kunnen aanbieden. De Insight Manager van Compaq is complementair aan de beheerssoftware van bijvoorbeeld Novell en Microsoft. Duizend parameters van de server-systemen worden voortdurend gecontroleerd op hun optimaal functioneren. Als dit niet het geval is of een terugval in prestatieniveau dreigt te ontstaan, dan waarschuwt de Insight Manager de netwerkbeheerder. Bovendien geeft deze aan hoe te handelen. Als bijvoorbeeld een schijfeenheid minder presteert (hetgeen zich uit in een lagere doorvoersnelheid of lagere toegangstijden) dan krijgt de systeembeheerder hierover een melding. Hij kan dan de schijf vervangen nog voordat er daadwerkelijk een storing optreedt.
Compaq behoort tot de eerste fabrikanten die 'Internet-functionaliteit' als standaardoptie aanbiedt op zijn servers. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-16T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.