Opta wil wijziging in prijzen PTT Telecom

De Opta stelt voor dat PTT Telecom de tarieven wijzigt. Alleen op deze manier is eerlijke concurrentie mogelijk voor de nieuwe telecomaanbieders.

Het toezichthoudend orgaan geeft in zijn voorlopige visie aan dat de oud-monopolist het tekort op de kosten voor het aansluitnet niet mag doorberekenen in de gesprekstarieven. De PTT stelt dat de kosten van het aansluitnet niet worden gedekt door de inkomsten uit abonnementen. Het aansluitnet bestaat uit de koperdraden van een huisaansluiting naar de wijkcentrale. De PTT stelt dat de kosten van het aansluitnet niet worden gedekt door de inkomsten uit abonnementen. Om deze kosten toch te compenseren, brengt PTT Telecom hogere gesprekskosten in rekening dan strikt noodzakelijk is.

Onmogelijke concurrentie

De concurrentie, die bij gebrek aan eigen netwerk gebruik moet maken van het net van PTT Telecom, dient ook deze hoge tarieven te betalen. Ze betalen een hoger tarief per minuut dan het bedrag dat PTT zichzelf berekent. "Door dit verschil is concurrentie vooral lokaal en regionaal bijna onmogelijk", aldus de Opta. Deze hoge kosten maken het voor de nieuwkomers op de telecommarkt vrijwel onmogelijk zich voldoende te ontplooien. De consequentie van het Opta-voorstel is dat PTT de abonnementskosten moet verhogen om de kosten te dekken. Het telecom-bedrijf is het hiermee niet eens. PTT vindt dat het de hoge kosten, ongeveer 700 tot 800 miljoen gulden per jaar, wel moet kunnen doorberekenen in de gesprekskosten en dus ook in de interconnectietarieven. De telecombedrijven kunnen reageren op het consultatiedocument van de Opta.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.