Cisco hangt toekomst op aan IP-netwerken

Netwerkleverancier Cisco benadrukte op zijn internationale strategie-bijeenkomst de overtuiging dat netwerken op basis van het Internet Protocol (IP) de toekomst hebben. Het bedrijf ziet hierdoor de rol van telecommunicatiebedrijven veranderen van onderaannemer naar dienstverlener.

"Het verschil in schaal tussen netwerkverkeer via de oudere telefooncircuit-switchen en de nieuwere pakket-switchen wordt steeds groter. Dat gat is nu groot genoeg voor telecommunicatiebedrijven om de forse investeringen in de overstap naar IP te rechtvaardigen", meent Larry Lang, vice-president Service Provider Marketing bij Cisco. "De Wet van Moore geldt nu ook voor netwerkbedrijven, maar dat houdt in dat hun prijzen elke achttien maanden gehalveerd worden. Dus moeten zij hun bedrijfsvoering aanpassen en de consumptie van hun product of dienst zien te versnellen."

Consultant

De fabrikant van netwerkapparatuur speelt hier ondermeer op in door zich meer te profileren als consultant voor elektronische commercie. Dit gebeurt vanzelfsprekend in samenwerking met de diverse partners. Dit 'ecosysteem' van samenwerkende bedrijven is nu uitgebreid met de softwareleveranciers Broadvision, Interworld en Open Market. Hun producten worden geoptimaliseerd voor Cisco-apparatuur en verkrijgen daarmee als het ware een goedkeuringsstempel van de netwerkfirma.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.