Overname Lycos valt verkeerd

Dit artikel delen:

De geplande aankoop van Internet-zoekmachine Lycos door televisiebedrijf USA Networks stuit op verzet van ontevreden aandeelhouders. Grootaandeelhouder CMGI (Cambridge Meridian Group Incorporated), dat 20 procent van Lycos in handen heeft, zegt dat het overweegt tegen de overname te stemmen.

Volgens de voorwaarden van de overname krijgen Lycos-aandeelhouders een belang van 30 procent in het nieuwe, nog-op-te-richten USA/Lycos. Deze aandelenruil verliest echter behoorlijk wat aantrekkingskracht nu de hele Internet-aandelenmarkt is ingezakt. Bovendien koesterden aandeelhouders hooggespannen verwachtingen door de premiumprijs die @Home enkele weken terug neerlegde voor de overname van Excite. Wall Street reageerde juist tegengesteld op de overeenkomst tussen USA Networks en Lycos. De aandelen van de Internet-zoekmachine annex portaal kelderden van het januari-hoogtepunt van 145 dollar naar een dieptepunt van 90 dollar per stuk.

Nauwelijks

Er deden namelijk al langere tijd geruchten de ronde over een aanstaande overname van Lycos, de laatste zelfstandige - maar daardoor ook alleenstaande - zoekmachine. De koers van Lycos is weer enigszins aangetrokken, maar analisten schatten dat de aandeelhouders van het bedrijf nauwelijks voordeel behalen uit de overname. Daarnaast kwam aan het licht dat Lycos-directieleden vorige maand veel van hun aandelen van de hand hebben gedaan.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.