Nieuwe directeur breekt met verleden Ring!Rosa

Dit artikel delen:

Ring!Rosa heeft onder leiding van de nieuwe topman Herman Hovestad een ingrijpende reorganisatie doorgevoerd.

Belangrijke bedrijfsprocessen als productontwikkeling, marketing en verkoop worden gerationaliseerd omdat het bedrijf vorige week aankondigde dat de cijfers over 1999, die op 17 februari bekend worden gemaakt, weer zwaar tegenvallen. Tevens blijkt er een ware paleisrevolutie plaats te hebben gevonden. Oprichter en directeur Job Bruggeman en financieel directeur Jacques Aalders zijn de laan uitgestuurd. Behalve Hovestad, zijn Hans Pauli (financieel directeur) en Pierre Wolters (convergerende technologieën) aangesteld.
"Dit bedrijf komt voort uit de hoek van de computertelefonie. Kennis van technologie is wel aanwezig, maar niet van verkoop en marketing", aldus Hovestad. Door de rationalisatie van de productontwikkeling richt Ring! zich alleen nog maar op callcenter-systemen en computertelefonie via Internet. "We maken duidelijke keuzes in technologie en moeten er nu voor zorgen dat we er rendement uit halen."

Versobering

Verder heeft Hovestad in het kader van de versobering van de bedrijfsvoering besloten een aantal bedrijfsonderdelen verkopen. Daaronder vallen de Nederlandse dochter OTS, dat betalingssystemen voor Internet ontwikkeld, en de consultancytak van OTS UK, een callcenterbedrijf dat Ring! vorig jaar aankocht. "De technologie houden we echter in huis." Verder draait Hovestad de overname van het distributiebedrijf Thaimark terug. "Vorig jaar dacht men dat de aankoop van OTS UK alle problemen zou oplossen voor Ring!Rosa", zegt Hovestad, die nu moet constateren dat dat niet gelukt is. Het afstoten van de dienstenorganisatie leidt tot een reductie van het personeelsbestand van 120 naar 80.
De nieuwe directeur blijft ondanks de malaise vertrouwen in de toekomst. "Er zit flinke groei in de markt voor callcenter-technologie en computertelefonie. Wij moeten ook groeien, maar ik heb niet de illusie dat Ring! dit allemaal op eigen houtje kan. We zijn op zoek naar partners. Zowel op technologisch als op marketinggebied. Zo praten we met Intel over spraaktechnologie en zoeken we bedrijven die onze producten willen distribueren."

Weinig successen

Het rommelt al jaren bij Ring!Rosa. Ondanks de betrokkenheid van professionele investeerders en commissarissen als Roel Pieper en Bodo Douqué wist het veelbelovende jonge bedrijf, dat een notering heeft aan de Amsterdamse babybeurs Nmax, tot op heden weinig successen te boeken. Vorige week kondigde het bedrijf opnieuw een recordverlies aan. Ondanks een lichte omzetstijging spreekt Ring! over 1999 over een 'fors hoger negatief resultaat'. In 1998 boekte het bedrijf een omzet van 7,6 miljoen gulden en een verlies van 12,6 miljoen. Het bedrijf beloofde in het begin van dat boekjaar nog een omzet van 15 miljoen.
Douqué bedankt in februari 1999 overigens voor zijn commissariaat. "Omdat hij zich niet kon verenigen met de stijl en de inhoud van de bedrijfsvoering", luidde het destijds in het persbericht.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Roy op het Veld