Uunet investeert in NL Internet

Dit artikel delen:

Uunet, dochter van MCI Worldcom, investeert dit jaar twintig miljoen gulden in het Nederlandse Internet. Het gaat om een capaciteitsuitbreiding van Uunets Nederlandse netwerk. Omdat de vraag naar Internet-capaciteit elke vier maanden verdubbelt, wordt de huidige netwerkcapaciteit dit jaar ruim achttien keer zo groot.

De nieuwe marketing-directeur van Uunet Nederland, Frank Akihary (Ex-Toshiba Europa), verwacht dat zijn bedrijf hierdoor de komende twee jaar onverminderd verder kan groeien. Hij zegt zo de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening beter te kunnen garanderen. Uunet Nederland wil met name in het midden- en kleinbedrijf snel groeien. Momenteel bedient het vooral grote ondernemingen.
De Uunet-backbone in Nederland krijgt een capaciteit van 622 Mbps (megabits per seconde). Momenteel is dat 34 Mbps. Er komen twaalf superhubs, waarvan de laatste eind augustus van dit jaar in gebruik wordt genomen. Elke hub is met minimaal drie andere hubs verbonden, waardoor storingen in een verbinding automatisch zijn op te vangen door de andere verbindingen. Ook de apparatuur op de hubs is dubbel uitgevoerd.
Eind vorig jaar kondigde Uunet International al een verzevenvoudiging van zijn internationale netwerkcapaciteit aan. Het Europese netwerk werd uitgebreid van 400 Mbps naar bijna 3.000 Mbps.   TK

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-12T00:00:00.000Z Ted Konings
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.