Spraakverkeer van Nedlloyd over naar British Telecom

Dit artikel delen:

ROTTERDAM - Nedlloyd heeft met British Telecom een contract afgesloten voor het afwikkelen van het mondiale spraakverkeer. Het betreft de interne gesprekken en het uitgaande internationale verkeer van het Rotterdamse transportconcern met zijn honderden vestigingen.BT sloot een contract af met een looptijd van slechts één jaar. Dat is de gebruikelijke periode in de vechtmarkt voor spraakcontracten.

Het contract met BT is een slag in het gezicht voor Unisource. Nedlloyd was vier jaar geleden de eerste onderneming die haar telecommunicatie volledig uitbesteedde aan Unisource. Dat ging gepaard met een overgang van personeel.
Unisource wikkelt nog wel het dataverkeer van Nedlloyd af. Het contract hiervoor loopt dit jaar af. Het Rotterdamse transportconcern opent een tender voor voortzetting van deze overeenkomst. Unisource, Concert (BT/MCI) en Global One (France Telecom, Deutsche Telecom en Sprint) zijn de belangrijkste gegadigden, gevolgd door aanbieders van value added netwerken als General Electric en IBM.
Nedlloyd ontmoette vorig jaar grote problemen met haar X.400 verkeer, toen Unisource mondiale verbindingen niet tijdig kon leveren. Dat was vooral te wijten aan Sita, het luchtvaartnetwerk waarmee Unisource een alliantie had, die inmiddels is beëindigd. AT&T is er voor in de plaats gekomen. PO

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-09T00:00:00.000Z Peter Olsthorn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.