Microsoft zou BT willen overnemen

British Telecommunications (BT) weigert het gerucht te bevestigen dat het overnamebesprekingen voert met Microsoft of Bell Atlantic.

Een woordvoerder gaf als commentaar dat zijn bedrijf niet ingaat op speculaties. Maar, zo voegt hij daaraan toe, wie BT wil kopen, moet wel een zeer dikke buidel met geld op tafel leggen. De huidige marktkapitalisatie bedraagt 60,8 miljard dollar; dat is even hoog als Bill Gates' persoonlijke vermogen, zo weet hij te melden. Waar of niet, de geruchten stuwden de prijs van de aandelen van BT wel flink omhoog.
Sinds de overname van MCI door BT in oktober afketste, doen verhalen de ronde dat het telecommunicatieconcern op zoek is naar een koper. Het zou de voorkeur geven aan een Amerikaans bedrijf, zoals
GTE, AT&T en Bell Atlantic, om toegang tot de Amerikaanse markt te krijgen. De naam van Microsoft duikt nu voor het eerst op. Onlogisch is dat niet, omdat Gates al eerder heeft aangegeven ook de kant van de telecommunicatie op te willen gaan. Als houder van belangrijke aandelenpakketten in UUNet Technologies, Home Networks en Comcast is Microsoft al op een eind op weg. Gates zelf heeft nog een persoonlijk belang in Teledesic, een aanbieder van bandbreedte per satelliet.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.