Gebruik e-mail groeit in Amerika explosief

Vooral in particuliere sector al gemeengoed

Dit artikel delen:

Het gebruik van e-mail neemt met sprongen toe. Dit geldt met name in de particuliere sector. Miljoenen mensen zenden dagelijks e-mail-berichten. Ze gebruiken het op hun werk, op school en thuis. Ongeveer 15 procent van alle Amerikanen verstuurt e-mail-boodschappen.

Dit blijkt uit een recent rapport van Forrester Research. Elektronische post is de meest populaire toepassing die Internet biedt. "Het is gemakkelijk te gebruiken en 24 uur per dag open. Met e-mail kunnen mensen foto's zenden, geluidsbestanden en andere informatie over het Internet. Dit alles gebeurt snel en goedkoop."
Volgens Forrester had in 1992 ongeveer 2 procent van de Amerikaanse bevolking toegang tot e-mail. Nu is het gebruik dus al tot 15 procent gestegen, terwijl binnen vijf jaar 50 procent van de Amerikaanse bevolking zal meedoen. Forrester voorziet een aanhoudende groei. Omstreeks 2001 zullen 135 miljoen Amerikanen via e-mail communiceren. Vooral in de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar zal dit de normaalste zaak van de wereld worden. Over vier jaar zullen bijna 10 miljoen jonge volwassenen in die leeftijdsgroep 'online' zijn.

Groei PC's thuis

"De groei zal worden aangezwengeld door de stijging van de penetratiegraad van PC's thuis en de groei van de Internet-toegang in het bedrijfsleven. Bovendien zien we de opkomst van allerlei persoonlijke informatiediensten die rekening houden met iemands individuele behoeften en wensen", aldus Forrester-analist Kate Delhagen.
Nieuws toegesneden op het profiel van de gebruiker wordt in de vorm van e-mail-berichten verspreid. Een andere bijdrage tot de groei van e-mail als het communicatiemiddel wordt geleverd door 'tools' die het gewone publiek in staat stellen 'graphics' en 'attachments' te combineren.
Naarmate meer mensen e-mail gaan gebruiken, raken de elektronische postbussen voller. Sommigen zullen overspoeld worden door de berichtenstroom. Dit gaat steeds meer hoofdpijn veroorzaken. Software-ondernemingen zullen deze uitdaging graag oppakken en allerlei foefjes uitvinden om orde te brengen in de stapels e-mail-berichten. De nieuwe Netscape Communicator biedt bijvoorbeeld al tal van mogelijkheden om chaos in de elektronische postbus te voorkomen.
"Het elektronische vakje met de binnenkomende post is aan een grondige revisie toe. Consumenten zullen als ze toegang tot hun e-mail krijgen, een ordentelijke verzameling boodschappen willen ontvangen, gerangschikt naar onderwerp. Alleen dan zal e-mail andere vormen van communicatie kunnen inhalen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Correspondent