Twijfels over Bluetooth nemen toe

Na de aanvankelijke juichverhalen, ontstaan nu twijfels over het consortium Bluetooth. Uit het rapport Wireless 2000 van het Amerikaanse onderzoeksbureau Micrologic Research blijkt dat de markt voor draadloze mobiele communicatie minder snel groeit dan de alliantie had verwacht.

"De markt zal pas werkelijk groeien als Bluetooth is teruggebracht tot een enkele, goedkope chip. Ik verwacht niet dat dit gebeurt voor het jaar 2002", aldus onderzoeker Jack Quinn. Het Bluetooth-consortium werkt aan een technologie die draadloze communicatie mogelijk maakt tussen verschillende mobiele apparaten. Grootmachten als Ericsson, Nokia, IBM. Intel, Toshiba en sinds kort ook Microsoft en Lucent maken deel uit van deze groep.
Ook analisten van Frost & Sullivan laten kritische geluiden horen over het na de oprichting zo geprezen consortium. De alliantie staat volgens deze organisaties onder druk en zou uiteen kunnen vallen voordat de eerste producten zijn gelanceerd. Enkele weken geleden kwam naar buiten dat de betrokken bedrijven geen overeenstemming konden bereiken over de vorming van werkgroepen. Marketing manager Per-Erik Svensson van Ericsson laat weten niet te twijfelen aan de loyaliteit van de deelnemende bedrijven. Het consortium introduceert halverwege dit jaar het eerste product; een draadloze headset voor mobiele telefonie. Deze lancering stond oorspronkelijk voor 1999 op het programma.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-28T00:00:00.000Z Michiel Couzy