Microsoft investeert weer in kabels

Dit artikel delen:

Microsoft gaat naar verwachting deze week aandelen ter waarde van één miljard dollar kopen van TCI, het grootste kabeltelevisiebedrijf in de Verenigde Staten.

Deze investering zou gericht zijn op het versnellen van de ontwikkeling van zogenoemde set-top boxes, waarmee televisies aan Internet gekoppeld kunnen worden. Vorige jaar investeerde het softwarebedrijf al één miljard dollar in Comcast, de op drie na grootste kabelmaatschappij in Amerika. Hoewel Microsoft de laatste tijd vanuit verschillende hoeken onder vuur ligt in verband met zijn vermeende monopolie-praktijken, sprong de koers van het aandeel met 1,75 naar 131.
TCI gaat het geld gebruiken om zijn kabelnetwerk gereed te maken voor de nieuwe generatie set-top boxes. De kabelmaatschappij gaat de dozen ontwikkelen en verkopen. Microsoft levert hiervoor Windows CE. De verkoop van deze technologie zou volgend jaar beginnen. Deze ontwikkelingen passen in de visie van Bill Gates, die al langer een Web-lifestyle voorstaat. De vraag naar Internet-producten van Microsoft neemt enorm toe met consumententoepassing. De hardwarespecificaties van de set-top boxes zijn grotendeels gedefinieerd. De software, die Microsoft ontwikkelt, is nog volop in ontwikkeling. Naar verluidt geeft het verzenden van 'gegevens van hoge kwaliteit' over bestaande kabelnetten nogal wat problemen. Bovendien is nog onzeker in welke mate de kabelnetwerken in der nabije toekomst verbeterd gaan worden.   RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.