Managed hosting door True

Platinum stapt in markt voor PC-beheer

 

Met de acquisitie van het bedrijf Pro Metrics gaat Platinum zich nu ook richten op het beheer van PC-netwerken.

Deskwatch, de beheersoftware van Pro Metrics waarvan Platinum nu eigenaar is, registreert de intensiteit van het gebruik van PC's in Novell- en NT-netwerken. Bij het registreren ligt de nadruk op de responsetijden en de oorzaken van inefficiënt gebruik. Periodiek pompt het programma gegevens naar een aparte machine, vanwaar Deskwatch standaardrapporten genereert.
Platinum probeert met zijn nieuwste product in te spelen op hype die rond Total Cost of Ownership (tco) is ontstaan. Het bedrijf claimt dat met behulp van Deskwatch niet de oudste, maar de slechts presterende PC's geïdentificeerd kunnen worden. Bedrijven kunnen dan besluiten deze te vervangen.
De software is nog niet aangepast aan Pro Vision, de Platinum architectuur waarmee alle producten van het bedrijf via één interface te benaderen zijn. De pensioenafdeling van verzekeraar Avéro heeft een pilot project uitgevoerd en overweegt om Deskwatch bedrijfsbreed te gaan inzetten. Dat kan volgens schattingen leiden tot een kostenbesparing van ongeveer 300.000 gulden   RV
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1429143). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×