Aantal Isdn-aansluitingen in jaar meer dan verdubbeld

Dit artikel delen:

PTT Telecom heeft onlangs de 100.000-ste Isdn-aansluiting gerealiseerd. Na een langzame start, ongeveer drieënhalf jaar geleden, is Isdn vorig jaar doorgebroken. In maart bedroeg het aantal aansluitingen 25.000. In augustus was dit aantal al verdubbeld, terwijl vier maanden later opnieuw een verdubbeling plaatsvond.

Voor het digitale Isdn-telefoonnet waarmee heel snel data, tekst, beeld en geluid kunnen worden verzonden, bestaat veel belangstelling. Daardoor zijn de wachttijden voor een nieuwe aansluiting opgelopen tot anderhalf à twee maanden. PTT Telecom kampt met een gebrek aan monteurs die aansluitingen kunnen aanleggen.
Na eerst furore te hebben gemaakt in het bedrijfsleven begint Isdn nu ook aan te slaan bij klein-zakelijke gebruikers en particulieren. "Een van de drijvende krachten achter de doorbraak van Isdn is de grote populariteit van Internet," aldus André Meijer, directeur Dealerkanaal van PTT Telecom. "Voor veel Internet-gebruikers vormt de tijd die nodig is om informatie op het beeldscherm te krijgen verreweg de grootste ergernis. Zelfs het snelste modem, waarbij 33.300 bits per seconde over en weer kunnen worden gezonden, is voor veel gebruikers te langzaam. Door het gebruik van een Isdn- aansluiting verloopt het ontvangen en verzenden van informatie, afhankelijk van het tot nu toe gebruikte modem, twee tot vijf keer sneller."

Wachttijden

PTT Telecom verwacht dat de grote vraag nog wel enige tijd zal voortduren. Overigens zijn de sterk opgelopen wachttijden grotendeels het gevolg van de uitgebreide marketingcampagnes van PTT Telecom. Behalve veel reclame spelen ook de gedaalde prijzen een rol. In april is het maandelijkse abonnementstarief voor Isdn-2 verlaagd van 64 gulden naar 42,50 gulden (zonder btw). Het inleveren van een of meer telefoonlijnen levert een extra premie op, die verrekend kan worden. Medio oktober startte Compaq in samenwerking met PTT Telecom een Isdn-actie. Consumenten ontvingen bij aanschaf van een computer van het type Presario een gratis Isdn/Internet-pakket, inclusief een aansluiting.
De 100.000-ste aansluiting werd verkocht aan een tandarts uit Utrecht, die de digitale verbinding gaat gebruiken voor de verbetering van de bereikbaarheid van zijn praktijk en het woonhuis. In de avonduren wordt de lijn binnenkort gebruikt voor de verbinding met het Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-10T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.