Nokia koopt voor 250 miljoen Ipsilon

Het telecommunicatiebedrijf Nokia betaalt 120 miljoen dollar voor netwerkleverancier Ipsilon. De voorgenomen overname wacht nog op goedkeuring van de Amerikaanse overheid.

Ipsilon is een jong bedrijf en de grote promotor van een nieuwe techniek die IP-switching (Internet Protocol) heet. Met IP-switching is het versturen van IP-verkeer aanzienlijk goedkoper. De techniek wordt gezien als een bedreiging voor de conventionele routers waar marktleider Cisco de bulk van zijn inkomsten mee verdient. Volgens Ipsilon levert men de functionaliteit van een router voor de helft van de kosten. Vanwege de opkomst van Internet (en dus van TCP/IP), is de vertaalfunctie naar verschillende protocollen (een van de mogelijkheden van een traditionele router) minder noodzakelijk geworden. Ipsilon heeft al overeenkomsten gesloten met 3Com, IBM en Ascend Communications om enige standaardisatie in IP-switching over atm-apparatuur tot stand te brengen. De geplande overname komt vooral Cabletron slecht uit. Het bedrijf nam in april jongstleden nog een belang van 5 procent in Ipsilon, waarvoor men twintig miljoen dollar betaalde. Dat belang wordt nu blijkbaar gewaardeerd op slechts zes miljoen dollar.   AM
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.