Newbridge met Siemens in Radnet

Newbridge en zijn sterke bondgenoot Siemens willen gezamenlijk het Israëlische Radnet inlijven. Newbridge zal 49,9 procent van de aandelen krijgen, Siemens neemt een controlerend belang van 50,1 procent.

Analisten vragen zich af of Newbridge met de overname in staat is de technische kracht die het vroeger had, terug te krijgen. De problemen die ontstonden na de overname van UB Networks liggen nog vers in het geheugen. Afgelopen januari van dit jaar werd deze divisie van Tandem gekocht voor 96 miljoen dollar. Newbridge was het daarbij vooral te doen om het klantenbestand en het distributiekanaal. Newbridge kent voornamelijk telefoonmaatschappijen en Internet-aanbieders als klant, terwijl UB Networks hubs en switches verkoopt aan industrie en overheden. Volgens analisten heeft de tactiek duidelijk niet gewerkt.
Met de overname van Radnet volgen Newbridge/Siemens nu een meer traditionele strategie. Men neemt een klein bedrijf over vanwege de interessante technologie die het bezit en niet zozeer vanwege de klanten die het heeft. Radnet ontwikkelt en bouwt access switches die een aanvulling op Newbridge atm-producten vormen. Volgens analisten zou de Radnet-technologie goed aansluiten bij producten die Newbridge samen bouwt met Broadband Network (BBI). Newbridge en Siemens bezitten samen 20 procent van de aandelen van BBI.   AM
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.