Cisco kiest voor Jini-alternatief Microsoft

Cisco voegt zich als nieuwste lid bij het Universal Plug and Play (UPnP) Forum. Deze industriegroep steunt Microsofts UPnP-technologie, die - net zoals Sun Microsystems' Jini - diverse apparaten automatisch met elkaar laat communiceren.

Beide netwerktechnologieën zijn bedoeld om consumenten-elektronica en computer-randapparatuur met elkaar en met Internet te verbinden. Microsofts programmatuur is gebaseerd op Html-opvolger Xml (extensible markup language), terwijl Suns Jini uitgaat van diens Java-platform.
Het UPnP Forum definieert specificaties en standaarden voor Universal Plug and Play. Hierbij opereert deze groep naast de Internet Engineering Task Force (Ietf) die een eigen Zero Configuration Working Group heeft opgezet. Die werkgroep, waarvan Cisco reeds lid was, richt zich op het eenvoudig verbinden van diverse soorten computer- en randapparatuur. Netwerkleverancier Cisco meldt dat de Forum-activiteiten complementair zijn aan het werk van de Ietf-groep.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker