Technici sneller in voor grid

Almeerders willen goede doelen steunen @Standaard:

Mensen met een technische achtergrond zijn makkelijker te overtuigen deel te nemen aan een community grid dan niet-technici, zo blijkt uit een onderzoek van Almere Grid.

Van de Almeerse bevolking wilde de stichting Almere Grid weten voor welke doelen zij eventueel hun computerkracht ter beschikking willen stellen. Via een enquête is te kennen gegeven dat zij dat vooral voor goede doelen wil doen, minder voor commercieel werk. Almere Grid werkt(e) al mee aan medisch onderzoek naar bot- en hersenziekten voor het Erasmus MC. Ook verricht het rekenwerk voor SARA. Dagelijks gaan zo’n vijfhonderd rekentaken naar de deelnemende computers.


Goede doelen

Volgens Ad Emmen, één van de drijvende krachten achter Almere Grid, blijkt dat mensen vooral mee willen doen om goede doelen te steunen. “Het is bijvoorbeeld mogelijk om de tijd dat je de computer in dienst stelt van een goed doel als aftrekpost bij de belasting op te geven, maar hier wil het merendeel niet van weten. Ook willen zij hun processor niet ‘afstaan’ voor uitvoering van commercieel rekenwerk.”

Emmen vertelt dat het lastig is mensen zonder it-technische bagage over de streep te trekken. “Aan technici kun je uitleggen hoe het werkt en hoe de beveiliging is geregeld; zij doen uit zichzelf al mee aan bijvoorbeeld het World Computing Grid. Voor gewone burgers is het echter lastiger; hen zegt een begrip als ‘sandbox’ niks. Die willen pas meedoen als de buurman het doet, of de Rabobank, want dan krijgen ze het gevoel dat het wel snor zit.”

Zodra de resultaten van de enquête helemaal zijn uitgewerkt, bekijkt de stichting hoe zij de Almeerse bevolking kan overtuigen van de veiligheid van grid computing.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-23T09:17:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.