Cisco start nieuw mkb-offensief

Cisco Unified Communications 500 Series met 8-poorts Catalyst Express 520 companion switch

Cisco heeft voor klanten uit het mkb het nieuw platform voor Unified Communications gepresenteerd waarin spraak, data, video en applicaties voor communicatie zijn samengebundeld. De netwerkgigant treedt hierbij in het speelveld van onder andere Samsung en Panasonic.

De aankondigingen werden gedaan op de Cisco Partner Summit 2007 in Las Vegas. Volgens Cisco-ceo John Chambers liggen voor nog veel groeikansen in het mkb, waar Cisco oplossingen voor unified communications (UC) verkoopt aan bedrijven met 5 tot 250 werkplekken. Cisco verwacht dat het aandeel van de wereldwijde it-uitgaven door het mkb groter wordt dan de it-uitgaven van grootzakelijke klanten.

Daarom heeft Cisco voor het mkb het Cisco Smart Business Communications System (SBCS) ontwikkeld, dat in de zomer van 2007 op de Nederlandse markt beschikbaar is. De SBCS is een geïntegreerde oplossing voor data, spraak, video, wireless en security. Het is een ‘plug and play’-oplossing, aldus Cisco. Het Smart Business Communications System bestaat uit een aantal nieuwe producten, waarbij de Cisco UC 500 Series voor Unified Communications en als netwerkplatform inzetbaar is.

'Stap in de goede richting'

Keith Humphreys, analist bij Eurolan Research, zegt dat de nieuwe mkb-strategie van Cisco ‘een stap in de goede richting is’. “Cisco had tot voor kort nooit echte mkb-producten. Met dit productportfolio komt Cisco in het speelgebied van Samsung en Panasonic.”

Jasper van ’t Wout, directeur van telecomdienstverlener Digacom en Cisco-partner, zegt de nieuwe Cisco-producten voor het mkb af te wachten. “het is een mooi product, alleen de prijstelling is nog niet beikend. We zijn wel van plan de telefonieoplossing Linksys One, onderdeel van Cisco, aan het mkb te verkopen. Dat kunnen we aanvullen met managed services.” Inter Access zegt Cisco SBCS aan zijn eindgebruikers beschikbaar te stellen, aldus sales manager Technology Solutions Patrick Kleisen. “Unified communications is een strategisch onderdeel binnen ons bedrijf; daarom zullen we Cisco SBCS oppakken.”

Gebruikers van Cisco SBCS kunnen gebruik maken van zakelijke applicaties van Microsoft Dynamics CRM, Salesforce.com, Oracle en binnenkort ook SAP. Ook werkt de nieuwe Cisco mkb-oplossing met Microsoft Outlook. Om verticale en horizontale applicaties te koppelen aan het Cisco Smart Business Communications System is de IPsmartsuite ontwikkeld, onder andere voor applicaties die gebruikt worden in de gezondheidzorg, juridische dienstverlening, retail en productie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-04T15:27:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.