Softwaredistributie via Internet

Dit artikel delen:

Het jonge bedrijf Marimba en Microsoft komen samen met een nieuwe specificatie voor de automatische distributie van software via het Internet. De Open Software Description (OSD) standaard zal worden voorgedragen aan het World Wide Web Consortium, een club die standaarden voor het Internet vaststelt. Veel leveranciers, waaronder ook Netscape en Lotus, ondersteunen het voorstel.

Voor Marimba mag de deal als een succes worden beschouwd. Wellicht gaat nu kapitalisatie op zijn push-technologie tot de mogelijkheden behoren. Het bedrijf uit Silicon Valley is in december 1995 van de grond getild door aantal voormalige Sun-medewerkers die lid waren van het oorspronkelijke team dat Java heeft ontwikkeld, onder wie de Nederlander Arthur van Hoff.

Netwerkbeheer

Software-distributie via het Internet kan voor Microsoft en andere leveranciers belangrijk worden. De softwarebouwer uit Seattle heeft in de afgelopen jaren al veel bespaard op de afleveringskosten van software. Bijvoorbeeld door geleidelijk de duurdere floppies te vervangen door CD's en door handleidingen vaker online of op CD aan te bieden. Kostbare papieren versies konden daardoor minder dik uitvallen en ze werden in lagere oplagen verspreid. Maar de rek lijkt er uit. Bijna alle software wordt al via CD's verspreid.
Het verdelen van software via het Internet heeft als voordeel dat het goedkoper is voor de leverancier. Het voordeel voor de gebruiker zit 'm in het op eenvoudige manier verkrijgen van updates. Verder kan het automatisch distribueren van software over Internet/intranet netwerkbeheerders veel werk uit handen nemen. Nu moet nog handmatig een nieuwe versie van een softwarepakket geïnstalleerd worden. De eerste producten waarin de OSD-softwaredistributiestandaard is verwerkt, worden niet verwacht voor het begin van volgend jaar. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-22T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.