Butler: 'Top 5 it-industrie bepaalt richting'

'Voorlopig geen webdiensten'

Dit artikel delen:

Analist Martin Butler verwacht dat webdiensten pas over tien jaar doorbreken, en dat het dan nog eens tien jaar duurt aleer echt sprake is van integraal samenwerkende bedrijven.

  
Martin Butler: "Webdiensten moeten goedkoper worden."
Butler, ceo van het gelijknamige onderzoeksbureau in het Verenigd Koninkrijk, sprak op het seminar 'De onvermijdelijke samenwerking' van Iquip Informatica. Hij meent dat, willen ondernemingen meer it gebruiken, de producten goedkoper moeten worden. Als de trend doorzet, besteden organisaties meer aan it dan zij winst zouden maken.
De it-branche wil zelf ook winst maken. Daarom is het nuttig in de gaten te houden wat de top 5 doet: IBM, Microsoft, Oracle, HP en Sun (samen goed voor 80 procent van de winst in de sector). Die top vijf is druk bezig een webdiensten-platform neer te zetten; elk met een eigen aanpak, maar met een gezamenlijke, onderliggende structuur. Die waardering voor standaarden als xml en soap bij de it-bedrijven vindt Butler uniek in de it-geschiedenis.
Willen webdiensten echt van de grond komen, dan moet de it-industrie een grid maken op internet waarin dergelijke diensten zijn te vinden. "Als je de pers en de it-branche moet geloven, zijn we over drie jaar zo ver. Er komt echter veel meer bij kijken. Ik denk dat het wel tien jaar duurt voordat het zo ver is. Pas over twintig jaar is sprake van écht samenwerkende bedrijven."
Voorwaarde is dat webdiensten goedkoper moeten zijn dan zelf spullen kopen waarmee je hetzelfde effect bereikt.
 
Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-21T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.