Concurrentieplan domeinnamen loopt weer vertraging op

Dit artikel delen:

De aanvang van de concurrentie in het registreren en beheren van Internet-domeinnamen heeft fors uitstel opgelopen. De vijf bedrijven die zijn aangewezen om te participeren in de testperiode hebben namelijk te weinig tijd gehad om zich voor te bereiden op de taak.

De nieuwe concurrenten van overheidsmonopolist Network Solutions Incorporated (NSI) moesten eigenlijk vorige week het registreren van domeinnamen op zich nemen. De vijf bedrijven (America Online, Register.com, Melbourne IT, France Telecom en de Internet Council of Registrars) beginnen 'zo snel mogelijk'. Dat varieert echter van begin deze maand tot eind juni. Overigens moet de testfase, die volgens de planning van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) zestig dagen in beslag neemt, dan zijn afgerond.

Op de valreep

De vijf bedrijven kregen een week van tevoren te horen dat zij zijn uitverkoren om deel te nemen aan de initiële proefperiode. Sindsdien hebben de nieuwe registreerders bijeenkomsten gehouden met NSI, die nog beheerder blijft van het uiteindelijk register waarin alle namen worden bijgehouden. Tot nog toe heeft alleen Register.com de 'shared registration'-software (srs) ontvangen die nodig is voor het registreren van Internet-adressen in de .com-, .net- en .org-domeinen. De andere vier kersverse concurrenten van NSI hebben de benodigde licentie-overeenkomsten nog niet eens getekend.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.