Draadloos Mxstream niet veilig

Dit artikel delen:

Internetaanbieder Xs4all vindt de draadloze adsl-variant die KPN aanbiedt, 'wireless Mxstream', niet veilig genoeg en verkoopt het product niet. Planet Media Group doet dat evenmin.

Een abonnee op draadloos Mxstream krijgt een adsl-verbinding, gekoppeld aan een meegeleverd draadloos netwerk. De zender wordt in de meterkast, waar de telefoonkabel binnenkomt, geplaatst.
KPN heeft twee dochters die als internetaanbieder functioneren: Xs4all en Planet Internet. Beide hebben het draadloze product niet in hun pakket opgenomen. Woordvoerster Sjoera Nas van Xs4all: "We hebben het getetst en vinden het niet veilig genoeg. De beveiliging met Wep2 is niet waterdicht. Bovendien vrezen wij dat er veel vragen zullen komen van eventuele gebruikers en daar is onze helpdesk niet op ingericht. Onze helpdesk is getraind in zaken die internet betreffen, maar weet weinig van netwerken."
Woordvoerster Tessa de Jong van Planet zegt dat de groep op het moment draadloos Mxstream onderzoekt. "We verkopen het nu niet, maar sluiten niet uit dat we het in de toekomst wel aanbieden."
Bram Oudshoorn van KPN stelt dat, mits goed ingesteld, het product wel veilig is. Hij erkent dat de helpdeskmedewerkers opgeleid moeten worden. "Wij hebben geen zorgen over de beveiliging, maar er moeten vooraf wel maatregelen worden getroffen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-01T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.