America Online haalt bakzeil

Dit artikel delen:

America Online wil boze abonnees een handreiking doen. De grootste Internet-aanbieder ter wereld gaat desgewenst een schadevergoeding geven aan abonnees die zich benadeeld voelen door de enorme opstoppingen bij America Online. In een groot aantal Amerikaanse staten dreigden hierover rechtszaken te komen. Maar AOL heeft deze zaken kunnen schikken. Met de officieren van Justitie in 37 staten werden overeenkomsten gesloten.

Door een enorme aanwas aan nieuwe abonnees was de provider tijdelijk niet in staat toegang tot Internet te verlenen. AOL begon vorig jaar december met onbeperkte toegang te bieden voor 19,95 dollar. Veel Amerikanen die in een gebied wonen met vaste lokale telefoonkosten, lieten daarop hun computer continu met Internet in verbinding staan.
De infrastructuur van AOL kon dat volstrekt niet aan. Het verwierf daardoor de bijnaam America Out of Line. Veel abonnees beschouwen de provider als een soort nutsbedrijf dat altijd zijn diensten moet leveren. AOL zal minder adverteren, terwijl 350 miljoen dollar wordt uitgetrokken voor verbetering van het netwerk en de aanschaf van meer modems. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-07T00:00:00.000Z Correspondent