Shell schrapt honderden banen

Shell gaat in Nederland 450 tot 650 banen schrappen. Het olieconcern snijdt tevens functies weg in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

In april maakte het olieconcern reeds bekend dat het tussen de 1900 en 2800 ict-banen (op een totaal van 9300) wil schrappen. Deze week maakte het bedrijf alvast bekend dat in Nederland honderden banen verdwijnen, alsook werk in Groot-Brittannië en de VS. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Binnen nu en 2,5 jaar moet de reorganisatie haar beslag krijgen. Voor een deel gaat het om werk dat niet meer wordt hervat en voor een deel om werk dat naar de lagelonenlanden Maleisië en India wordt verplaatst. Daarvoor heeft Shell raamcontracten getekend met de Indiase offshorespecialist Wipro en IBM. Overigens blijven de rekencentra in de drie landen bestaan. Volgens een woordvoerder gaat het om een afname van het werk en niet om complete uitbesteding.
Shell Nederland heeft vestigingen in Den Haag en Leidschendam. Er werken 1700 automatiseerders (inclusief helpdesk- en projectmedewerkers), waaronder ook het topmanagement. Een deel ervan is ingehuurd, maar hoeveel precies en wie mogen blijven wordt de komende tijd uitgezocht. De sanering maakt deel uit van het besparingsprogramma IT Vision dat vanaf 2008 een jaarlijkse kostenreductie van 850 miljoen dollar behoort op te leveren. Doel is om met de prijseffectiviteit van de geleverde ict-diensten tot de top van de markt te behoren, stelt it-directeur Peter Blauwhoff. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.