C@sus bij de Hoge Raad der Nederlanden

is door Computable-lezers genomineerd voor de Computable Award ICT-project van het jaar.

C@sus krijgt deze nominatie voor de complexe en succesvolle invoering van een integraal document- en dossiermanagementsysteem bij de Hoge Raad der Nederlanden. Daarvoor is niet alleen geautomatiseerd, maar zijn ook de interne werkprocessen van de Hoge Raad geanalyseerd en vernieuwd. Het eindresultaat is een systeem dat uitgaat van digitale dossiers.

Vóór de bouw van C@sus zelf is er eerst nog een nieuwe infrastructuur ingevoerd, wat in twee fasen is gedaan. Het geheel omvat een eigen serveromgeving, thin clients, een dubbel uitgevoerd opslagnetwerk en tussendoor nog een migratie naar Windows Server 2003 en Exchange 2003. Daar is nu nog virtualisatie op bladeservers aan toegevoegd. De netwerkbeveiliging is op het niveau van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, die daarvoor richtlijnen heeft opgesteld.

Het C@susproject is een project van de Hoge Raad met de ondersteuning van Capgemini, OpenText (Hummingbird), eXcellence & Difference, Bistro, PriceWaterhouseCoopers, Advisory, Algorithmic Research, High Concept, LBVD Consultancy. De infrastructuurbouw is een project van de ICT-afdeling van de Hoge Raad zelf, in samenwerking met Avensus (voorheen Centior en 2 Build 4), Bio XS en eXcellence & Difference. Vervolgens is de beveiliging getest door LBVD Consultancy en is het geheel geaudit door PricewaterhouseCoopers Advisory. De financiering van beide projecten is verzorgd door het ministerie van Justitie.

Meer informatie: Het project Casus, integrale innovatie van de werkprocessen van de Hoge Raad der Nederlanden (Factsheet1)

Het Casussysteem: Het nieuwe integrale document- en dossiermanagementsysteem van de Hoge Raad der Nederlanden (Factsheet 2)

De ICT-infrastructuur van de Hoge Raad der Nederlanden: Inrichting en upgrading (Factsheet 3)

De Hoge Raad der Nederlanden: Plaats in rechtsbestel, taken, historie en organisatie (Factsheet 4)

Hoge Raad maakt ict-inhaalslag (eerste fase, 2005)

De concurrentie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-01T16:14:00.000Z Jasper Bakker