VoIP leidt tot klassiek dilemma

Dit artikel delen:

Veel organisaties hebben inmiddels besloten om over te stappen op VoIP wanneer de oude pbx-centrale is afgeschreven of ze verhuizen naar een nieuw pand. De vraag is niet of bedrijven in de nabije toekomst convergeren naar deze digitale manier van interne communicatie, maar hoe; welke wijze past het best bij de organisatie.

Nu spraak in feite niets anders meer is dan een applicatie op het netwerk, vragen bestuurders zich terecht af of het beheer van een telefooncentralewel tot hun kernactiviteiten behoort. Telefonie is tenslotte nooit veel meer geweest dan een facilitaire dienst. Dan is uitbesteden via bijvoorbeeld IP Centrex een logische keuze. Door van spraak ip-verkeer te maken, komen er wel nieuwe functionaliteiten beschikbaar, zoals het koppelen van de telefonieapplicatie met het crm-systeem. Die integratie vraagt echter meestal om maatwerk en dan is de IP-Centrex-formule, zoals de verschillende telecommunicatieaanbieders die leveren, niet altijd flexibel genoeg. Organisaties moeten dus nu gaan beslissen waar het zwaartepunt van hun besluit komt te liggen.
De vraag is daarbij of het beheergemak en de lagere totale eigendomskosten het gebrek aan flexibiliteit van IP Centrex compenseren. Op het VoIP-seminar dat Computable 30 november dit jaar in 't Spant in Bussum organiseert, proberen we dat dilemma uitvoerig uit de doeken te doen. Op deze middag kunt u kennis nemen van de ervaringen van organisaties die eerder voor dat probleem stonden. Verder laten KPN en BBeyond zien dat IP Centrex een aantal voordelen biedt vergeleken met het in eigen beheer hebben van een spraakserver.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-25T00:00:00.000Z Mark Nieuwenhuizen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.