'In 2008 ontstaat behoefte aan ipv6'

Vooral vraag naar ip-nummers door mobiele diensten

Dit artikel delen:

De implementatie van ipv6 gaat op dit moment nog langzaam. Bedrijven zien de noodzaak niet en stappen nog niet massaal over. Jack Niesen van Cisco Systems denkt dat de massale overstap niet lang meer op zich laat wachten.

"In 2008 zullen de eerste bedrijven de overstap maken naar ipv6". Dat voorziet SE Manager Public Sector van Cisco Systems Jack Niesen. Niesen vertegenwoordigt Cisco Systems in de Nederlandse Ipv6 TaskForce.
Volgens Niesen wordt de behoefte van bedrijven om over te stappen op ipv6 vooral aangedreven door de mobiele diensten. "Een voorbeeld zijn de portable spelcomputers. Ik voorzie dat deze over een aantal jaren voorzien zijn van een umts-interface waardoor er draadloos gegamed kan worden", zegt Niesen. Deze apparaten hebben dan een uniek ip-adres nodig, waardoor de vraag naar ip-adressen verder zal stijgen.
Niesen denkt dat ipv4 en ipv6 de komende jaren nog naast elkaar zullen bestaan. "Voor sommige bedrijven is een snelle overstap naar ipv6 niet noodzakelijk", zegt Niesen. Hij bedoelt daarmee onder meer overheids- en gezondheidsinstellingen die nieuwe ipv6-technologieën niet onmiddellijk nodig hebben.
Niesen merkt dat een groot deel van zijn klanten nog niet over is op ipv6. " Sommige defensieafdelingen zijn nu wel bezig met de voorbereiding van de overstap, vanwege connectiviteitseisen uit de Verenigde Staten", zegt Niesen. Cisco adviseert klanten nu al wel na te denken over de implementatie van ipv6. "Klanten vragen er op dit moment niet altijd naar, maar bij de meer innovatieve bedrijven snijden we die discussie wel aan", zegt Niesen.
Cisco heeft geen last van de langzame implementatie van ipv6. Het bedrijf is begonnen met de implementatie van het Intelligent Information Network (IIN). Deze strategie houdt in dat het bedrijf alle vormen van ip-verkeer, zoals spraak en beveiliging, in het netwerk bouwt. Cisco doet dit voor vier type klanten, namelijk de bedrijven (SONA), consumenten (Connected Home), het mkb (Whole Offer) en de internet service providers (IP NGN). In het IP NGN-netwerk biedt Cisco diensten aan isp's die deze services dan weer kunnen aanbieden aan hun klanten. "Onze apparatuur en diensten ondersteunen zowel ipv4 als ipv6", zegt Niesen. Bedrijven die de Cisco-apparatuur kopen hoeven niet ipv6-klaar te zijn, maar hebben de apparatuur zo wel in huis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.