Gsm-verkoop blijft groeien

Gartner: één miljard mobiele telefoons in 2009

Dit artikel delen:

In 2009 zijn er meer dan één miljard mobiele telefoons op de markt. Dat zegt onderzoeksbureau Gartner. "De mobiele telefoon is hard op weg het meest populaire consumentenproduct ooit te worden", aldus Gartner-onderzoeker Ben Wood.

Gartner onderzocht de verkoop van mobiele telefoons in 62 landen over de hele wereld. "De verkoop van mobiele telefoons kan niet worden toegeschreven aan één regio", zegt Gartner-onderzoekster Carolina Milanesi. "Overal in de wereld worden veel telefoons verkocht." De meeste gsm's worden verkocht in Azië en Australië: 25 procent van de mobiele telefoons is daar verkocht. In 2009 zal een op de drie telefoons uit deze in deze regio komen, aldus Gartner.
De smartphone is het meest populaire type telefoon. Gartner verwacht dat er in 2008 200 miljoen van deze apparaten verkocht zullen worden. Een smartphone is een algemene benaming voor een apparaat dat zowel als mobiele telefoon als personal digital assistant kan worden gebruikt. Van de 3G-telefoons verwacht Gartner volgend jaar een verkoop van 100 miljoen.
Gartner ziet ook nadelen aan de explosieve groei. "Grote namen moeten zowel kwaliteit als volume leveren", aldus onderzoeker Wood. "Wij verwachten dat de gemiddelde inkoopprijs van de mobiele telefoon zal dalen van 175 dollar in 2004 naar 161 dollar in 2009. Telefoons zullen ook steeds complexer worden." Wood verwacht daarom dat alleen de sterkste spelers over zullen blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-05T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.