KPN 'vol belangstelling' voor voip/gsm-telefoon

Dit artikel delen:

KPN zal "met belangstelling" de resultaten volgen van de lancering deze week van de Bluephone door zijn Britse collega BT. Bluephone is de werktitel van een hybride telefoon die in kantoor of huis over vaste lijnen belt en buitenshuis via gsm of umts.

"Elke nieuwe techniek slaan we met grote belangstelling gade", zegt woordvoerder Bram Oudshoorn van KPN. Hij wijst erop dat vooral de naadloze technische overgang van de ene soort verbinding naar de andere "een enorme opgave" is. Het rekeningensysteem moet meelopen in die operatie, aldus Oudshoorn. "Dat is altijd al de Achilleshiel en Bluephone maakt het er niet makkelijker op." Hij wijst er fijntjes op dat de lancering door BT, dat onder leiding staat van de voormalige KPN-topman Verwaayen, al een aantal malen is uitgesteld.

Eerst Bluetooth

De eerste generatie toestellen van BT combineert gsm met Bluetooth, later dit jaar gevolgd door de combinatie gsm met wifi. Computable schreef daar eerder over in een interview met Verwaayen (http://www.computable.nl/artikels/archief5/d11hb5th.htm). De telefoon schakelt automatisch over tussen voip in huis en gsm of umts buitenshuis.
Veel telecombedrijven binnen en buiten Europa kijken met grote interesse naar het initiatief van BT. Een succesvolle uitrol zou het commerciële leven van het netwerk van vaste (koper-) lijnen, nog immer de voornaamste inkomstenbron van de telco's, aanzienlijk kunnen verlengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-17T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.