Betere verwerking rfid-data

Ondernemingen hebben moeite met extraheren van relevante informatie

Dit artikel delen:

De eerste stappen zijn gezet om beter gebruik te maken van de data die gegenereerd worden door draadloze rfid-tags (radio frequency identification). Softwareaanbieders zijn bezig om de koppeling te verbeteren tussen de data die vanaf de tags zijn gescand en de ondernemingsapplicaties die in staat zijn om gebruikers te voorzien van relevante informatie.

SAP, de reus op het gebied van dit soort applicaties, heeft er recentelijk in toegestemd middleware en zakelijke applicaties nauwer te integreren met op Intel gebaseerde rfid-hardware. Volgens Roland Edwards van SAP slagen ondernemingen die rfid-netwerken installeren er niet in volledig gebruik te maken van de informatie die zo'n netwerk genereert.
Edwards zegt dat veel organisaties stomweg overal rfid-labels op plakken om aan de vereisten van klanten als Tesco te voldoen, zonder de bredere voordelen die grootschalige implementatie van rfid de onderneming kan verschaffen, zelfs maar te overwegen. "Ons partnerschap met Intel heeft tot doel volledige integratie te bereiken tussen de rfid-data en de erp-systemen in de back-end", zegt Edwards.
Ondertussen heeft de Britse rfid-softwarespecialist Mantic Point vorige maand een real-time business-intelligence (BI-) applicatie gelanceerd, speciaal ontwikkeld voor rfid-data. De productsuite Chaperone van Mantic is beschikbaar voor de gezondheidszorg en logistieke omgevingen en integreert real-time gegevens die uit rfid-netwerken worden gewonnen met statische gegevens uit bronnen als overzichten van de bedrijfsmiddelen. Het systeem rapporteert zijn bevindingen dan via een BI-applicatie die de beweging van gelabelde items door een gebouw of een proces signaleert, volgt en voorspelt.
"De rfid-bedrijfstak heeft zich een beetje te veel vastgebeten in hardware issues", argumenteert Mike Atherton, directeur van Mantic Point. "Ondernemingen die investeren in rfid moeten informatie winnen uit de rijkdom aan gegevens die rfid biedt en de mogelijkheden van BI zorgen daarvoor. Wij transformeren rfid-data omtrent gebeurtenissen in informatie die voor mensen heel waardevol is", zegt hij.
Microsoft op zijn beurt heeft bevestigd dat het een middleware-pakket gaat opnemen in zijn productset Axapta 4.0 ERP, die in de eerste helft van volgend jaar op de markt moet komen. Daarmee worden rfid-scanners en software voor ketenbeheer (supply chain management) verbonden met Axapta 4.0. Navision 5.0 en Great Plains 9.0, die later in 2006 moeten uitkomen, zullen ook over deze rfid-module beschikken, aldus Microsoft.
 
Vertaling René Rippen

 
James Murray

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-22T00:00:00.000Z James Murray
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.