Prijsdalingen deren KPN niet

Dit artikel delen:

De voortdurende prijsdalingen in het afgelopen jaar heeft KPN goed verwerkt, zo blijkt uit de financiële resultaten over 1999. De omzet nam met bijna 15 procent toe tot ruim 20,12 miljard gulden (in 1998 17,51 miljard). Daarvan bleef 1,83 miljard gulden aan nettowinst over, 20,5 procent meer dan de 1,52 miljoen van 1998.

De sterke groei in mobiele telefonie, explosieve groei van het Internetverkeer alsmede de beursgangen van KPNQwest en Infonet hebben de omzet van de Nederlandse telecommunicatie-aanbieder naar recordhoogte gestuwd. De beursgang van genoemde dochterondernemingen leverden de KPN respectievelijk 913 miljoen en 360 miljoen gulden op.
KPN doet voor het komende jaar geen winstvoorspelling, omdat de technologische ontwikkelingen in de telecommunicatie-industrie niet vastliggen. Het bedrijf wil niet verder gaan dan een prognose van het zogenoemde ebitda-resultaat (operationeel resultaat voor aftrek van rente, afschrijvingen en belastingen) over het nieuwe jaar. Dit zou minimaal 8 miljard gulden moeten worden. Over 1999 bedroeg dit 6,6 miljoen gulden.
Bij de toelichting op de cijfers benadrukte het management nogmaals het voornemen om de mobiele activiteiten in zijn geheel als aparte dochteronderneming naar de beurs te brengen. Het overweegt deze stap ook voor de Internetactiviteiten, maar die moeten dan wel eerst omzet genereren en winst maken. Daarnaast wil KPN met de ondernemingen niet als World Online een notering aanvragen, maar kiest verkiest het een gedegen, rustige beursgang.  HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Henk Boot