Juniper stapt in bedrijfsconnectiviteit

Overgenomen producten moeten veiligheid garanderen

Juniper Networks heeft met snelle en bedrijfszekere systemen voor connectiviteit een stevige positie in de telecomwereld opgebouwd. Nu wil het ook de markt voor bedrijfsconnectiviteit veroveren, ondanks de felle concurrentie in dat segment.

De onderneming mikt op organisaties waarvoor "veilige netwerken met een verzekerde werking, zonder onderscheid tussen private en publieke netwerken, van strategisch belang zijn in snel veranderende omgevingen", aldus ceo en voorzitter Scott Kriens. Zijn bedrijf rekent niet alleen op de kwaliteiten van de eigen systemen, maar wijst ook op voordelen als één codebasis, wat opwaarderen zou vereenvoudigen, en één flexibele beheeromgeving, SDX, wat het beheerbeleid moet vergemakkelijken. Dat het hiermee Cisco uitdaagt geeft Juniper volmondig toe.
Daarnaast werkt de firma samen met een reeks partners op het gebied van een aantal kernexpertises, zoals Ericsson (mobiele connectiviteit), Lucent (fr/atm naar ip-migratie, onder meer voor het Amerikaanse ministerie van Defensie) en Siemens. Met dat laatste bedrijf wordt gewerkt aan het Resip-project (resilient ip, waarbij resilient staat voor blijven werken ondanks problemen) met het oog op voip-verkeer (voice over ip).
Naast de eigen diensten voor de zakelijke markt wil Juniper de indirecte verkoop van zijn producten uitbouwen en programma's voor partnerondersteuning uitwerken. Tot slot wil het zijn aanwezigheid in de markt voor bedrijfsconnectiviteit niet ten koste laten gaan van zijn positie in de 'carrier'-markt.

Beveiliging

In het offensief op de markt voor bedrijfsconnectiviteit speelt de overname van beveiligingsspecialist Netscreen eerder dit jaar een cruciale rol. De Netscreen-producten moeten als voet tussen de deur dienen bij bestaande en potentiële zakelijke klanten.
Evenals andere producenten zal ook Juniper steeds meer beveiligingsfaciliteiten integreren in zijn connectiviteitsproducten. Daarnaast blijft de Security Products Group als afzonderlijke bedrijfsonderdeel met een eigen aanbod bestaan, verzekert Kittu Kolluri, vice president en general manager van deze groep. Dit onderdeel richt zich op bedreigingen van binnen en buiten het bedrijf, de beveiliging van 'informatie-bedrijfsmiddelen' en beleid voor het gebruik van toepassingen - een 'in, out, down, up'-model, stelt Kolluri. Een aandachtspunt daarbij is en blijft het idp-gebeuren (inbraakdetectie en -preventie). Hiervoor staan nieuwe producten op stapel. De manier waarop en de mate waarin Junos en Screenos (de Juniper- en Netscreen-besturingssystemen) worden geïntegreerd, staat nog niet vast. Vermoedelijk komt er in eerste instantie een gemeenschappelijke beheerinterface.
Pradeep Sindhu, oprichter, vice voorzitter en chief technology officer, ziet geen conflict tussen de behoefte aan snelle verwerking door connectiviteitssystemen en de eis van grondigheid in beveiligingssystemen. "Snelle verwerking hebben we van het begin af aan goed gedaan in onze connectiviteitssystemen, en ook dan moesten we de gegevensstroom al 'intelligent' verwerken. Met Netscreen hebben we de mogelijkheid verworven om met 'stateful packet processing' hele reeksen van pakketten te inspecteren."< BR>
 
Guy Kindermans

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-11T00:00:00.000Z Guy Kindermans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.