Rockwell en 3Com staken strijd 56K

Modemstandaard komt eindelijk in praktijk

Rockwell Semiconductor Systems en 3Com hebben de strijdbijl begraven in hun geschil om het testen van elkaars 56K-modems. De twee bedrijven verklaarden vorige week dat het vergelijkende onderzoek naar de interoperabiliteit tussen hun 56K-modems is afgerond. Deze analoge apparaten kunnen nu met elkaar communiceren op een snelheid van 56 kilobit per seconde, onafhankelijk van het merk.

Binnen enkele weken brengen beide bedrijven modems uit die volledig kunnen samenwerken en de officiële V.90-standaard ondersteunen. Dit betekent dat deze producten ook terugwaarts compatibel zijn met de eerdere 56K-modems van beide firma's. De langslepende strijd om het vestigen van een standaard, tussen 56Kflex- en K2-technologie, heeft gebruikers afgeschrokken. De reële angst bestond dat aangeschafte 56K-modems na het vaststellen van een standaard niet meer compatibel zouden zijn.

Testgevecht

Sinds 5 februari dit jaar is er uiteindelijk een industriebrede standaard gedefinieerd. Rockwell en 3Com vochten sindsdien echter over de te gebruiken testprocedure voor hun nieuwe standaard-compatibele modems. Woordvoerders van Rockwell verklaarden dat de bedrijven "van mening verschilden over het opschorten van de verkoop van hun producten totdat er een interoperabiliteit was bereikt". Ook deze strijd zorgde voor een vertraging in de adoptie van 56K. "De nu gevestigde samenwerking tussen de twee leveranciers is een grote stap in de goede richting", aldus analiste Lisa Pelgrim van onderzoeksbureau Dataquest.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.