Draadloos netwerk Universiteit Twente

De Universiteit Twente wil op de campus een draadloos computernetwerk aanleggen. Studenten kunnen dan vanaf iedere locatie toegang krijgen tot Internet. Dit kan de contacten met docenten en mede-studenten vereenvoudigen.

De universiteit bekijkt ook of de campus als testbed is te gebruiken. Een werkgroep onder leiding van decaan Informatica Peter Apers gaat de financiële haalbaarheid hiervan onderzoeken. Apers hoopt ondernemingen als KPN Telecom en Ericsson hiervoor te interesseren.
Van draadloos Internet liggen de verwachtingen hoog. De ICT-industrie investeert dan ook volop in de ontwikkeling daarvan. De Universiteit Twente wil op dat gebied een vooraanstaande rol spelen. Al enkele jaren profileert het zich als ICT-universiteit.
De universiteit streeft ernaar begin volgend jaar te beginnen met het opzetten van een testbed voor mobiel Internet. Dit is gebaseerd op Umts, de opvolger van gsm. Deze technologie maakt het mogelijk zeer snel grote hoeveelheden data draadloos te versturen.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Correspondent