KPN wil scholen computers geven

KPN wil 'huiswerkcomputers' beschikbaar stellen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dit zei topman Paul Smits zaterdag tijdens een ICT-congres in Utrecht in antwoord op vragen van europarlementariër Wim van Velzen. Het telecombedrijf hoopt leerlingen middels deze apparatuur vertrouwd te maken met ICT.

Smits, beoogd opvolger van Wim Dik, stelt twee voorwaarden aan de uitvoering van de plannen. Allereerst moet de overheid het initiatief nemen om samenwerkingen tussen bedrijven op dit gebied te stimuleren. Daarnaast wil Smits dat ook andere bedrijven zich voor dit initiatief aanmelden. Wim van Velzen juicht het initiatief van KPN toe. "Het bedrijf geeft een mooie voorzet. Nu is het aan het kabinet om deze kans te verzilveren."
Een woordvoerder van KPN licht toe dat er nog geen concrete plannen klaarliggen. "Het gaat eigenlijk om niet meer dan een idee om ernaar te kijken. Wellicht kunnen wij deze gedachten verder ontwikkelen."  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-12T00:00:00.000Z Michiel Couzy