NWO-onderzoek naar onderwijs en arbeid

DEN HAAG - NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek trekt 6 miljoen gulden uit voor een acht jaar durend onderzoek naar de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderwijskundigen, onderwijseconomen, psychologen en sociologen van de Universiteiten van Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Leiden en Twente. De professoren Hartog (economie) en Mellenbergh (psychologie) hebben de aanzet tot het programma gegeven.

In het Prioriteit-programma van NWO concentreren de onderzoekers zich op 'vijf toestanden en overgangen binnen het onderwijssysteem en de arbeidsmarkt in een mensenleven'. Zo hopen zij er ondermeer achter te komen welke systemen van beroepsonderwijs nu het meest effectief zijn en op welke manier de opleidingen beter op de vraag van werkgevers kunnen worden afgesteld. Ook de effectiviteit van scholingsmaatregelen en van volwasseneneducatie en andere werkgelegenheidsmaatregelen worden aan een onderzoek onderworpen. Ten slotte wordt gekeken hoe en welk soort scholing bijdraagt aan de flexibiliteit van werknemers binnen een organisatie, of daarbuiten bij verandering van baan en bij het opzetten van een eigen onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-24T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.