Novell start wereldwijd CNE-opleidingscampagne

Netware 4 Training Extreme is compacte cursus

CAPELLE A/D IJSSEL - In een poging om in één klap het kennisniveau van Novell-netwerkspecialisten op een hoger plan te brengen, start Novell met Netware 4 Training Extreme binnenkort een wereldwijde opleidingscampagne.

De cursus leidt op tot CNE, Certified Network Engineer en is bedoeld voor netwerkbeheerders en dealers die willen overstappen op Novell Netware 4.1. "Een zekere kennis van Novell's besturingssysteem is wel vereist, aangezien we de cursus die in principe lesstof bevat voor acht dagen, in vijf dagen hebben samengebundeld", aldus Carolyn G. Rose, senior vice president en general manager van Novell Education, die vorige week een bliksembezoek aan Nederland bracht.

Additionele informatie

De campagne is bedoeld om niet alleen de reeds gecertificeerde netwerkdeskundigen en resellers te bereiken, maar ook degenen die zich zonder een door Novell erkende opleiding met Netware bezig houden. Rose wijst met nadruk op de voordelen van gecertificeerde Novell-opleidingen: "Het gaat niet alleen om de inhoudelijke kennis die zo'n cursus biedt, maar ook om de additionele informatie die wij ter beschikking stellen waardoor netwerkspecialisten voortdurend op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen."

Kostenbesparing

Om bedrijven en instellingen duidelijk te maken welke voordelen tegenover de kosten van een cursus staan, heeft Novell in de vorm van Authorized CNE Advisor, zelfs een software-tool beschikbaar. Daarmee kan de return of investment (roi) worden gekwantificeerd van de investeringen die een organisatie doet in een gecertificeerde opleiding voor zijn netwerkbeheerders. De Novell Authorized CNE Advisor, waarvoor gebruik is gemaakt van cijfermateriaal van ondermeer IDG, is gratis via Internet te downloaden (http://education.novell.com).

Nederland

Volgens Education Account Manager Erik de Kort zijn er in Nederland zo'n 3000 Certified Novell Engineers die zullen worden aangespoord om zich de kennis over de nieuwste Netware-versie eigen te maken. Daarnaast lopen er nog bijna 6000 Novell-specialisten rond die deze certificatie ontberen. Ook zij vormen een belangrijke doelgroep voor het nieuwe trainingsprogramma. "Het gaat zowel om dealers als om netwerkbeheerders in grote organisaties", aldus De Kort die eraan toevoegt dat de trainingen in Nederland door twaalf opleidingsinstituten zullen worden verzorgd, die hiervoor door Novell zijn gekwalificeerd. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-10T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.