15.000 Bezoekers op Internetworking '96

AMSTERDAM - Met 15.131 bezoekers heeft Internetworking '96 aan de verwachtingen voldaan. Beursorganisator Lan Masters had zo'n 15.000 bezoekers verwacht tegen 12.066 in 1995. De beurs heeft ook kunnen profiteren van de enorme opkomst bij de European Oracle User Group conferentie, die gelijktijdig met Internetworking in de Amsterdamse Rai werd gehouden.

De Oracle-gebruikers konden zonder bijkomende kosten een bezoekje brengen aan de grootste beurs in de Benelux voor informatienetwerken. De komst van Oracle-baas Larry Ellison en Sun Microsystems-topman Scott McNealy naar de Oracle-manifestatie was bepaald geen nadeel voor Internetworking.
Het aantal deelnemende bedrijven bedroeg 250 tegen 195 in het jaar daarvoor. Volgens organisator Ernst Fuld hebben veel bedrijven dit jaar meer geld in de beurs gestoken. Er werden meer medewerkers naar de beurs gestuurd om de belangstellenden te woord te staan, terwijl ook de omvang van de stands toenam.
Over het algemeen was de tevredenheid over het verloop van de beurs groot. De meeste bezoekers kwamen met gerichte vragen naar de beurs. Dit bleek ook uit het vrij geringe aantal folders waarmee de gemiddelde bezoeker de beurs verliet, zo vertellen standhouders achteraf.
Jan de Vries, marketing manager van 3Com Benelux, heeft de indruk dat zijn branche volwassener is geworden. Vorig jaar leek de bezoeker zich nog veel meer aan het oriënteren op alle nieuwe soorten technologie. Nu werd meer over praktische oplossingen gesproken. Ook bij Microsoft en Unisource bleek het publiek heel gericht met vragen te komen. Novell, marktleider op het gebied van netwerk software, was eveneens tevreden. Maar bij Novell zag men wel als bezwaar dat door de groei van het aantal exposanten de mensen verspreid werden over een groter oppervlak en meerdere hallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.