Ordina kijkt in de boeken

Pauzerend Getronics denkt na over vervolgzet in gevecht om Pinkroccade

Ordina voert momenteel onderzoek uit bij Pinkroccade. Bestuurder Ronald Kasteel besluit deze maand of hij zijn voorgenomen bod van 370 miljoen euro daadwerkelijk gestand doet. Daarna is Getronics weer aan zet.

Rond kerst en oud & nieuw bleven de gemoederen verhit in de overnamestrijd om Pinkroccade. Eerst trok Getronics zijn bod gelijk met dat van Ordina, namelijk 350 miljoen euro in baar geld. Ordina op zijn beurt verhoogde zijn bod tot 370 miljoen. Voor de groep meerderheidsaandeelhouders onder aanvoering van de Staat was dat reden om Pinkroccade te dwingen de boeken te openen. Voor Getronics vormde dit aanleiding om het eigen bod op te schorten. Het bedrijf had namelijk zijn prijs verhoogd onder de voorwaarde dat Pink zijn boekhouding niet aan derden zou overleggen. Dit drukmiddel om een slepende overnamestrijd te voorkomen, is dus mislukt, maar het betekent niet dat Getronics zich terugtrekt uit het biedingsproces.
Bestuurder Klaas Wagenaar moet nu eerst afwachten wat Ordina doet, alvorens hij zijn bod herbekrachtigt, en al dan niet opnieuw verhoogd. Andere potentiële meedingers, waaronder EDS, IBM en Fujitsu Services, houden zich vooralsnog stil of vinden, zoals CSC, de huidige overnameprijs te hoog.
Ordina meldde tezelfdertijd nog twee in het oog vallende overeenkomsten. De it-dienstverlener versterkt zich in België met Recyfin (35 medewerkers, omzet drie miljoen euro), de it-groep van staalproducent Arcelor. Belangrijker nog is het voorgenomen bpo-contract (business process outsourcing ) met de Amsterdamse Bank Insinger de Beaufort, waarbij Ordina de backoffice voor effecten en betalingsverkeer en de ondersteunende it-activiteiten overneemt. Het zevenjarig contract heeft een waarde van meer dan dertig miljoen euro. Enkele tientallen bankmedewerkers stappen over.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-07T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.