'GBA-modernisering lukt niet'

Dit artikel delen:

Na Het Expertise Centrum uiten ook andere deskundigen ernstige twijfels over de haalbaarheid van plannen voor GBA-modernisering en het startpakket, dat daarin centraal staat.

"Deze modernisering lukt niet", stelde Rien Hekman, onder wiens leiding de bestaande GBA tot stand is gekomen, vorige week op een klantendag van het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten.
Barend de Graaf en Egbert Verweij, destijds ook verbonden aan het 'GBA-projectbureau', vinden de slaagkans eveneens minimaal. Verweij was indertijd verantwoordelijk voor de techniek. Hij hekelde het optimisme over Java, dat het (centraal te ontwikkelen en verplicht door gemeenten te gebruiken) startpakket systeemonafhankelijk moet maken. "Dat is veel moeilijker dan de plannen suggereren", aldus Verweij, die ook verwacht dat de beoogde beschikbaarheid van 99,5 procent onrealistisch zal blijken.
"Zo'n up-time kunnen gemeenten niet bolwerken." Hekman zei dat GBA-1 van onderop was ontstaan. "Nu is eerst een plan gemaakt en wordt vervolgens draagvlak gezocht. Dat zal niet werken." Het drietal ziet meer in een landelijke database met bevolkingsgegevens.

 
Peter Mom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.