Overheid wil kabel meer uitbuiten

Dit artikel delen:

De overheid maant de kabelbedrijven tot spoed bij de invoering van een standaard-decoder. Pas wanneer deze branche het eens is over standaardisatie kunnen de mogelijkheden van de kabel optimaal worden benut. Bij gebruik van een standaard-decoder kan het publiek met een smartcard het volledige aanbod aan diensten ontvangen. Te denken valt aan Internet, elektronische handel, video-on-demand en Internet-telefonie.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil zich sterk maken voor het gebruik van de standaard-decoder. A. Driedonks, plaatsvervangend hoofddirecteur Telecommunicatie en Post, liet tijdens het Kabelcongres weten dat de overheid de komst hiervan desnoods wil afdwingen. Hij sluit zelfs stringente regelgeving niet uit als het allemaal te lang gaat duren. Ook Europese regelgeving behoort tot de mogelijkheden. De overheid wil versnippering op dit gebied voorkomen. Driedonks zou het betreuren als het publiek straks gedwongen is meerdere decoders aan te schaffen. Dat is een enorme verspilling van geld. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.