Jorritsma dwingt KPN op de knieën

Dit artikel delen:

De verwevenheid tussen de Koninklijke PTT Nederland (KPN) en Casema wordt ongedaan gemaakt. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) heeft de KPN tot deze aanzienlijke concessie gedwongen. Ze eiste van KPN de meerderheid van de aandelen in kabelexploitant Casema te verkopen. Anders zou Casema de onlangs aangevraagde regionale vergunningen voor telecommunicatie wel kunnen vergeten.

Afgesproken is dat KPN het belang van 77 procent in Casema terugbrengt naar 20 procent. Dit moet voor 1 juli 1998 gebeuren. De aandelen moeten binnenkort al worden ondergebracht bij een zelfstandige structuurvennootschap, die Vision Networks gaat heten. De oprichting van deze 'houdstermaatschappij' moet op 1 januari een feit zijn. KPN verliest dan de greep op het beleid bij de kabeldochters. Als gevolg hiervan zal ook de naam KPN-Kabel verdwijnen. De consolidatie van de resultaten in de jaarrekening van KPN komt te vervallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-15T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.