Groen licht voor Unisource

Dit artikel delen:

De Europese Commissie heeft vorige week toestemming gegeven voor de vorming van Unisource, de joint venture van PTT Nederland, Swiss Telecom en het Zweedse Telia.

Deze verklaring maakt een eind aan de onzekerheid voor Unisource, dat al sinds vorig jaar zonder volledige toestemming operationeel is. De commissie gaf tevens goedkeuring aan de formatie van Uniworld, de formele alliantie van Unisource en het Amerikaanse telecombedrijf AT&T. De Europese joint venture biedt de diensten van AT&T aan op het continent. De Europese Commissie, die de handel in de landen van de Unie reguleert, maakte de weg vrij voor de allianties tot 2001. De toestemming is onder bepaalde non-discriminatie voorwaarden gegeven, om te voorkomen dat de partners hun dominantie op de thuismarkt misbruiken. De voorwaarden omvatten ondermeer beloften om misbruik van vertrouwelijke informatie. Vorige week kreeg PTT Telecom een waarschuwing van de commissie, wegens het vermeende onjuiste gebruik van gegevens over het belgedrag bij klanten van concurrenten. De goedkeuring van de Europese Commissie omvat nog niet de voorgenomen toetreding van Telecom Italia tot Unisource en Uniworld. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Michiel Couzy