Telfort daagt staat voor de rechter

Dit artikel delen:

Telfort Mobiel, waarin de partners Telfort en Tele Danmark zijn vertegenwoordigd, wil via de rechter een vergunning voor een DCS-1800 frequentie afdwingen.

De Nederlandse Staat is daartoe voor de Haagse rechtbank gedaagd. De zaak dient op 12 november. Telfort meent dat de vergunningen voor 1 januari 1998 moeten zijn verdeeld. Het telecombedrijf voelt zich gesteund door de Europese regels. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat kan daarover echter niet eerder dan in maart van het volgende jaar uitsluitsel geven. Minister Jorritsma beroept zich daarbij op vertraging in de Nederlandse wetgeving. Maar Telfort vindt dat onzin. Volgens dit bedrijf zijn er genoeg frequenties te vergeven. De minister zou geen enkele reden hebben tot vertraging. Eind september maakte Jorritsma tot groot ongenoegen van Telfort een verdere vertraging bekend rondom de veilingwet mobiele communicatie (DCS-1800). Volgens Telfort brengt dit voor consumenten en bedrijfsleven grote schade met zich mee. Het samenwerkingsverband tussen British Telecom en NS schat dat het uitstellen van de toewijzing een schade van één miljoen gulden per dag oplevert. Telfort sprak van de "zoveelste beleidswijziging met betrekking tot mobiele communicatie". Een woordvoerder van Telfort: "Noch ten aanzien van de verdeling van de mobiele frequenties, noch ten aanzien van de termijn en de procedures voor die verdeling is op korte termijn enige duidelijkheid te verwachten. Nu PTT en Libertel geen naheffing voor hun huidige GSM-frequenties hoeven te betalen en zij mogen meedingen naar de mobiele frequenties wordt de achterstand voor nieuwe concurrenten weer groter." Telfort protesteert eveneens tegen het voornemen van Jorritsma om de vergunning per veiling te vergeven. Volgens het telecombedrijf is dit onrechtmatig, aangezien er geen schaarste heerst. Bovendien hebben PTT Telecom en Libertel hun vergunning gratis gekregen. De minister heeft lange tijd verkondigd dat veilen alleen aan de orde zou zijn als PTT en Libertel een naheffing moeten betalen. Nu dit op aanwijzing van de Europese Commissie niet doorgaat, vindt Telfort dat Jorritsma het idee voor een veiling moet laten vallen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Correspondent